Vår och försommar 2015

2015 startade vi odlingssäsongen i mars. De första plantorna i de försådda krukorna sträckte sig mot vårsolen. Krukorna stod utplacerade i alla fönster som hade morgonsol eller söderläge.




Odlingslådorna vi byggde förra året flyttades för att få fler soltimmar under dagen.



I april hade jorden tinat upp tillräckligt för att kunna grävas. Vi utökade köksträdgården med ett större grönsaksland för potatis.



I slutet av april har de första vårblommorna slagit ut. Skilla, vårlök, pärlhyacint och tulpaner.



Den första rabarbern tittade upp, men verkade inte drivas så bra där vi planterat den. Den skulle nog behöva flyttas till en annan del av trädgården.



Vi har så stor trädgård! Tänk vad vi skulle kunna åstadkomma här.... Kanske vi skulle våga drömma stort inför framtiden.



Till påsk tog vi in kvistar av körsbär och drev dem i blom. Det kommer bli en återkommande klassiker. Så vackert med de skira vita blommorna i riset.



Vår lilla familj utökas och vi välkomnar vårt första barn. Han är såklart med i trädgården när vi förbereder inför sådd och plantering.



I år ska vi bygga ett växthus som ska stå klart till nästa säsong. Under våren gräver vi grunden. I mitten av maj fyller vi hålet med grus och gjuter grunden för teglet att muras på.


Potatisarna planteras i det nya landet. Två sorter testar vi i år och hoppas att de klarar sig utan sjukdomar.



Hela trädgården blommar nu i maj. Pionernas röda blad växer så det knakar och häggen ser ut som en enorm kokosboll.














.

Kommentarer

Populära inlägg