Sommaren 2017

Växthuset blev färdigt i mitten av juni. Då flyttade vi försiktigt in våra stora plantor av gurka och tomat. Gurkorna bands upp i takbjälkarna.








Dahlia har vi inte haft tidigare och dessa är vackra tillsammans med sina gräddvita och rosa blommor. Till hösten ska de grävas upp och får övervintra i garaget.



Sallad, morot och sockerärter har kommit upp i den enda odlingslådan vi sått i år. På vänstra kortsidan fick en tomat och några plantor squash trängas, men de tog sig inte så bra där.



Potatisen har fortfarande fin blast och blommar.



Växthuset har fått sin dörr på plats och de första solrosorna blommar.



Tomatplantorna är fulla av omogna tomater. Plantorna växer fortare än vi hinner hålla efter och har tagit över en stor del av växthuset.


Vi åker till handelsträdgården i början av juli och köper perenner och bärbuskar.




Den nya häcken med hallon innehåller tre sorters sommarhallon bland annat Mormorshallon och Preussen.




Fika med rabarberpaj och middagar i växthuset, omgivna av gurkor och tomater.





Gräs som vuxit sig högt krattas ur gräsmattan och körs till komposten. I år har vi ett extra par små händer eftersom vi är tre som hjälper till.



Den första potatisen tas upp i slutet av juli. Det är alltid lika spännande att gräva upp jorden och se hur många knölar varje planta gett.




I början av augusti rensar vi upp i den stora häggen. Tar bort grenar som är döda eller hänger för långt ner mot gräsmattan.



I mitten av augusti är entrén till trädgården klar. Taket av lärkplank har målats med roslagsmahogny och täckts med tegel utmed nocken. Om ett år kommer allt vara grått och smälta ihop fint. Två amplar med sommarblommor skulle nog passa att ha under taket.





I september 2017 flyttade vi till Storbritannien och återkom till vårt gula hus våren 2019.

I samband med första skörden 2019
lanserar vi vårt nya företag:
Gårdsbutik
~Gröna Villan~






.

Kommentarer

Populära inlägg