Våren 2017

Även denna vinter blev lång och marken låg frusen in i april. I slutet av mars tittade de första vårblommorna fram. Tänk att vi blir så glada av att se dem varje vår. Snödroppar och tussilago.



I år är vi fyra i familjen sedan lillebror kom. Han är såklart med ute i trädgården.



I april startar vi försådderna av tomat och gurka. Som vanligt fylldes alla fönster med morgonsol och i söderläge med byttor och krukor. Den första starka vårsolen är ju så värdefull.



Scilla och vårlök blommar och gräsmattan har kommit igång i början av maj.



Flera av odlingslådorna kommer stå tomma denna säsong eftersom vi inte har tid för större odlingar i år.



I mitten av maj är det fortfarande så kallt att gurkor och tomater inte kan flytta ut. Växthuset saknar fortfarande en dörr, så det är inte heller tillräckligt varmt.



I slutet av maj är gurkplantorna nästan två meter höga och har planterats om i självvattnande hinkar. De första gurkorna kan redan anas 2 cm långa vid varje blomma.




Värmen är påväg och häggen blommar som en stor snöboll mitt i allt det gröna. Nu är vår trädgård som vackrast.




Vi tömmer komposten på den allra finaste matjord och sprider ut den i grönsaksodlingarna. Varje vår är det lika fascinerande att gräset och höstlöven som vi slängde på i våras har blivit så fin jord över vintern.


Första skörden gurkor är klar trots att de växer i vårt vardagsrum.


Årets fina bukett direkt från trädgården i början av juni.




Dörren till växthuset är klar och redo att sättas upp.




Taket till entrén har täckts med okantade lärkplankor.


Gurkplantorna gav en riktlig skörd hela sommaren. 15-20 cm långa krispiga frukter. Det här är den allra finaste belöning vi kan få efter att ha pysslat om plantorna så länge. Egen gurka i början av juni.







.









Kommentarer

Populära inlägg