Sommar och höst 2015

En stor del av sommaren 2015 gick åt till renovering av huset och mys med vår baby. Sommaren var ovanligt sval med mycket regn.

I juli skördade vi vinbärsbuskarna. Lilleman sov i sin korg. Även förra årets planterade buskar med svartavinbär gav fin skörd i år.



Vi fick tag i en gammal stam från en tall som vi lät frakta hem med lastbil och kran. De ska bli grindstolpar till trädgårdens entré.



I augusti murades grunden till växthuset. Först lecablock och sedan tegel.



Större delen av odlingarna tog sig dåligt. Mycket av det vi sått på friland grodde inte. Majsen växte men kolvarna utvecklades inte. Potatisen blev fin trots att blasten blev sjuk.



Plantorna med paprika höll vi inomhus hela sommaren och de gav några frukter.



I augusti och september plockade vi blåbär och lingon inför resten av året. Vi kokar alltid mycket sylt och fryser in bär till frukostgröten.




Hösten 2015 fick vi knappt några äpplen alls. De flesta blommorna frös på våren. Men lika mycket löv föll ändå och täckte hela trädgården.



I november kom den första snön. Och sen var det plötsligt advent och dags för julbak. Trädgården får ligga i vintervila tills vi återser den till våren.














.

Kommentarer

Populära inlägg