TRÄDGÅRDEN

Villan från tidigt 1900-tal kom med en gammal uppvuxen fruktträdgård. En dröm för den som inte vill vänta länge på växande fruktträd. Gröna Villan har en tomt på 2600 kvm och trädgård i söderläge. Exakt hur stor del av ytan som odlas varierar från år till år. Varje säsong anlägger vi nya odlingsbäddar och planterar nya buskar. Tierp ligger i odlingszon 4.

FRUKT, BÄR & GRÖNSAKER
Gröna Villan har nio egna äppelträd och ett plommonträd. Bärbuskar med hallon, björnbär, krusbär, röda och svarta vinbär. I växthusen odlar vi gurka, paprika, tomater, meloner, physalis, ingefära, basilika mm. På friland odlar vi lök, baljväxter, bladgrönsaker, rotfrukter, zucchini och pumpa. När växthus och odlingsbäddar är fulla sätter vi plantor i hinkar och krukor runt om i trädgården.

BLOMMOR
Vi sår massor av frön och sätter en mindre mängd lökar för försäljning av snittblommor, buketter och kransar. Utbudet varierar under säsongen beroende på vilka sorter som blommar. En del av blommorna plockar vi för torkning och säljer under vinterhalvåret när sommarblommorna vissnat ner.

Äppelträd i blom i maj


I lilla växthuset klättrar gurkplantorna upp i taket, 2017.


Gröna Villans trädgård första våren 2014












Populära inlägg