Grönkål & potatis paj

Grönkål är fantastiskt nyttigt och går att odla lokalt hela vinterhalvåret, från oktober till februari. Tillsammans med potatis är den fin i en paj kalla vinterkvällar.




5 stora potatisar
2 gula lökar
200 g grönkål
Salt och peppar
1 tsk vitlökspulver eller flakes
2 dl lagrad ost
4 ägg
4 dl mjölk
(ädelost och valnötter valfritt)

Pajdeg
3 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
0,75 krm salt
1 dl rapsolja
1 dl vatten





Förbered önskad mängd pajdeg som passar din form, tillsätt mer vätska om degen är svår att få ihop. Koka potatisen i små bitar tills den är nästan mjuk. Hacka lök och grönkål, tillsätt vitlöken och stek i lite olja. Krydda med salt och peppar. Förgrädda pajdegen i formen ca 10 min på 200 grader. Blanda äggen med mjölken. Riv osten. När pajdegen är klar, häll i fyllningen, äggstanningen och osten. Grädda i ugnen ca 20 min tills stanningen stannat.

För den som vill kan pajen smaksättas med ädelost och valnötter.




Kommentarer

Populära inlägg