Grönkål & potatis paj
Grönkål är fantastiskt nyttigt och går att odla lokalt hela vinterhalvåret, från oktober till februari. Tillsammans med potatis är den fin i en paj kalla vinterkvällar.
5 stora potatisar
2 gula lökar
200 g grönkål
Salt och peppar
1 tsk vitlökspulver eller flakes
2 dl lagrad ost
4 ägg
4 dl mjölk
(ädelost och valnötter valfritt)
Pajdeg
3 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
0,75 krm salt
1 dl rapsolja
1 dl vatten
Förbered önskad mängd pajdeg som passar din form, tillsätt mer vätska om degen är svår att få ihop. Koka potatisen i små bitar tills den är nästan mjuk. Hacka lök och grönkål, tillsätt vitlöken och stek i lite olja. Krydda med salt och peppar. Förgrädda pajdegen i formen ca 10 min på 200 grader. Blanda äggen med mjölken. Riv osten. När pajdegen är klar, häll i fyllningen, äggstanningen och osten. Grädda i ugnen ca 20 min tills stanningen stannat.
För den som vill kan pajen smaksättas med ädelost och valnötter.
5 stora potatisar
2 gula lökar
200 g grönkål
Salt och peppar
1 tsk vitlökspulver eller flakes
2 dl lagrad ost
4 ägg
4 dl mjölk
(ädelost och valnötter valfritt)
Pajdeg
3 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
0,75 krm salt
1 dl rapsolja
1 dl vatten
Förbered önskad mängd pajdeg som passar din form, tillsätt mer vätska om degen är svår att få ihop. Koka potatisen i små bitar tills den är nästan mjuk. Hacka lök och grönkål, tillsätt vitlöken och stek i lite olja. Krydda med salt och peppar. Förgrädda pajdegen i formen ca 10 min på 200 grader. Blanda äggen med mjölken. Riv osten. När pajdegen är klar, häll i fyllningen, äggstanningen och osten. Grädda i ugnen ca 20 min tills stanningen stannat.
För den som vill kan pajen smaksättas med ädelost och valnötter.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera inlägget!