Hummus wrap

Vi älskar mat som går att äta i wraps. Vad wrapen fylls med går att variera i oändlighet, men det är bra att anpassa grönsakerna efter säsong. Hummus går att göra själv eller köpa färdig, antingen naturell eller smaksatt.




Olivolja
Röd lök, salladslök eller purjolök
Grönsaker
Tortilla bröd
Hummus (200 g räcker till 3 wraps)
Feta ost
Falafel
Salt och peppar




Skiva löken tunt och stek i oljan på svag värme tills den mjuknat. Även säsongens grönsaker kan skivas tunt och stekas med. Krydda med salt och peppar. Sprid ut ett ordentligt lager hummus i mitten av en tortilla. Lägg på den stekta löken och grönsakerna. Smula över fetaost och falafel.




Vilka grönsaker är i säsong nu?
Året runt: morot, smörgåskrasse, groddar
Avocado: höst och vinter från Medelhavsregionen
Basilika: juni-augusti
Mangold: augusti-oktober
Paprika: juli-september
Rädisor: april-september
Salladskål: maj-januari
Tomater: juni-september
Zucchini: maj-november


LÄS MER om Säsongsmat här

Konserverade grönsaker behöver inte köpas enligt säsong, men välj gärna ekologiskt. Grönsaker på burk som kan passa i en wrap är bland annat jalapenjo, kronärtskocka, paprika, soltorkad tomat.

Det finns olika smaksatta wraps att hitta i butikerna, t ex spenat, rödbetor, örter eller soltorkad tomat. Tortilla går naturligtvis att byta mot pitabröd eller något annat.


Kommentarer

Populära inlägg