Wok med rädisa & majrova

Wok finns i många varianter och lagas ofta med exotiska grönsaker. Denna gång använder vi grönsaker som odlas i Nordeuropa och finns att köpa färska säsongen juli-september.


Blomkål (maj-dec)
Broccoli (juli-nov)
Majrova (maj-nov)
Morot (året runt)
Pak Choi (juli-okt)
Rädisor (april-sept)

Rapsolja
400 ml kokosmjölk (ekologisk)
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk Röd Currypasta (OBS! styrka beroende på märke)
4 dl kokta kikärtor
Rökt paprikapulver

Dela grönsakerna i mindre bitar. Stek först blomkål, broccoli och morot i oljan. Tillsätt kokosmjölk, buljong, currypasta och kikärtor. Koka nudlarna. Krydda med paprikapulver och lägg i majrova och pak choi. Låt woken småputtra en kort stund tills grönsakerna är lagom mjuka men fortfarande har krisp kvar. Lägg i rädisorna sist. Servera med nudlar och varmt naanbröd. Toppa woken med japansk soya.

Mer om aktuella råvaror i säsong läser ni mer om här: Säsongsmat.nu

Populära inlägg