Snittblommor i juli


I juli börjar utbudet av säsongens snittblommor bli lite större. En efter en bildas knoppar som sträcker sig mot solen och slår ut. Första veckans torra hetta innebar att vi fick vattna varje kväll och börja täcka den bara jorden med gräsklipp. Följande vecka med häftiga regn och hård blåst gick hårt åt många blommor och vi har fått klippa ner en del som tog skada. Sorter vars bladverk ligger nära markytan har omväxlande bränts mot den heta jorden eller legat blöta under jordstänk. Andra sorter har klarat sig helt oskadda och fortsätter att utvecklas.

I början av juli blommar fortfarande våra borstnejlikor, vitpytta och blåklint i olika färger.

I mitten av juli blommar även trädgårdsmattram, slöjsilja, klotlök, roseneternell och silverrisp. Som grön utfyllnad har vi även harört. Snart har vi även clarkia, sommarflox och rölleka.

  • Blandade buketter 70 kr
  • Liten bordsbukett 40 kr

Senare under sommaren blommar aster, dahlia, solrosor, zinnia och flera andra skönheter.

Våra odlingar

Att odla blommor efter säsong innebär en lång väntan som följs av en fantastisk sensommar. Våra blommor är sådda inomhus under vårvintern i ekologisk planteringsjord. Plantorna sattes ut efter sista frosten i maj och juni. Större plantor täckodlas med gräsklipp. En del blommor direktsås under perioder med regn. De flesta av våra blommor växer i djupgrävda bäddar gödslade med kogödsel. På hösten gräver vi ner stora mängder löv och fallfrukt som ökar mullhalten i vår lerjord. De skadedjur som finns gör vi inget åt eftersom de ännu inte orsakat större skada. Bladlöss och myror sköljer vi av med vatten om de sitter på blommorna vid skörd.

Trädgårdsmattram, slöjsilja, roseneternell och klotlök

Slöjsilja med bortstnejlikor 

Trädgårdsmattram med borstnejlikor

Vitpytta med lavendel i förgrunden

Harört som grön utfyllnad 

Borstnejlikor 

Rölleka

Klotlök, med honongsfacelia i bakgrunden 

Clarkia Albatross

Sommarflox Cherry Caramel 

Sommarflox


Jätteverbena börjar blomma i juli



Populära inlägg